Welcome to Vizjerei Clan Forums

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

The conversion to the new forums and skin is done. Information, as well as to leave feedback and comments can be done so by going to thread: [NEW FOR 4.1.X FORUMS] - Feedback & Support

drjdredscythe

Forum Upgrading v3.4.x to v4.1.x [February 20-21]

26 posts in this topic

I am finally able to get the board up to the latest version 4.1.x.

However, unlike in the past where it was more or less security updates, this is a new version - hence the "4"

I will be doing full, multiple back ups and doing a lot of test on a beta version hidden for from veiw. Once everything looks good, I'll move up the official forums to it.

During that time the board may go back to its default look and may be missing one or two of the plugins till I can find suitable replacements.

I'll keep this post updated as things move along.

 

~(lesser) management 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the heads up, anything particularly exciting or useful we can look forward to in the new version?

Share this post


Link to post
Share on other sites

-Should be more stable

-SHOULD finally fix some of the lingering issues some people have had, mainly IE being just weird.
-Already have a skin in mind that if works, will auto change between backgrounds based on time so no more 1am, coming to the forums and being blasted by bright light (woot!)
-Having all updated plugins so don't have to worry as much using outdated plugins.
-etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 will auto change between backgrounds based on time so no more 1am, coming to the forums and being blasted by bright light (woot!)

 

This makes it all worth it 10x over :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just updating:

I wasn't able to (Life....damnit) do anything upgrading wise this past weekend.

I however was able to do some research on it. This will take a little time.

Basically the process is going to be:

  • Make a duplicate of the forums on the server
  • Make new database and import current forums database into it
  • Check it works and functions
  • Run it through the upgrade process
  • Make sure it works and see what doesn't / doesn't come up (images and such)
  • Get that stuff working
  • Test new template
  • Record all the steps, problems, work arounds.
  • Get the Officers to make sure it works on their end, record issues.

^If all that works, do it for real on this forum (after last moment back up) which may record one (1) day of being off-line to do without lose of posts and such..

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will most likely be upgrading - for realz this time - the forums Saturday night.

As we get closer I will let all now what is going to happen as it will require me to put the forums in Offline Mode.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Will be upgrading forums at roughly 1pm EST

Forums will be in offline mode till upgrading is done

I will be on mumble during the processes for handling questions.

TY

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good job on the conversion. Everything looks better now, far more pleasant on the eyes.

 

I don't like change.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I haven't noticed any bugs yet. 

Spectrum perma-dark theme is perfect. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok so I keep getting this annoying notification without an option to block it....any ideas?

 

sDlbGY5.png

Edited by BDF

Share this post


Link to post
Share on other sites

However, how do I re-enable my forum sig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe it's just me but I am having this problem. I can not see the icons in the toolbar, I use google chrome.

27-03-2016 10-42-40 p-m-.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've had the same issue lately with the icons, but I didn't have that issue at the beginning.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 28/3/2016 at 8:50 AM, BDF said:

I've had the same issue lately with the icons, but I didn't have that issue at the beginning.

exactly, can this be fixed?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same in Chrome and my Android browser (Android 6.0)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got a Dark version of the default skin, see more info here:
 

I have temporarily removed the Perma-Dark skins because that is the issue causing the issue. Probably something going off in the code. Since it was a paid skin with support, I hope to have the issue resolved soon. Will keep you up to date.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesting, as I cycled through the themes it appears you're right.  All but the one you just added and the default spectrum didn't show the icons.  Swapped to the IPS4 Dark theme and they're back.

Thanks Dred!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Forum Statistics

    2,205
    Total Topics
    42,256
    Total Posts